MARKA
FİYAT
 - 
İŞLEMCİ UYUMU
AMD CHİPSET
Tümünü Göster
İŞLEMCİ SOKET TİPİ
Tümünü Göster
INTEL CHİPSET
Tümünü Göster
UYUMLU İŞLEMCİLER
Tümünü Göster
RAM TİPİ
ANAKART BOYUT
Tümünü Göster
Tümünü Göster
Tümünü Göster
Tümünü Göster
Tümünü Göster

33 ürün bulundu
Sayfa 1/2
ASUS PRIME B760M-R D4 5333MHz OC DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI mATX Anakart
ASUS PROART B760-CREATOR WIFI 7800Mhz OC DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart

ASUS PROART B760-CREATOR WIFI 7800Mhz OC DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart

Kampanyaya dahil olan bir ProArt ürünü ve Powered By ASUS Özel Sistem satın alımlarınızda 11.201 TL'ye kadar geri ödeme alın!** Detaylı Bilgi İçin:https://promotion.asus.com/tr/tr/24q2-proart-cashback “
ASUS PROART B760-CREATOR DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS 7200MHz OC DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP mATX Anakart
ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI 7200MHz OC DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
ASUS PRIME B760M-K D4 5333MHz OC DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
33 ürün bulundu
Sayfa 1/2

ASUS Tarihçesi

ASUS, 2 Nisan 1989 yılında Tayvan'da kurulmuştur. Kuruluşundan günümüze yaptıkları bir çok teknolojik atılımla ile günümüzün ileri gelen donanım üreten şirketlerinden biri haline geldi. Ürettiği Zenfone akıllı telefonlar ile insanlara kendini kanıtlamış oldu.

ASUS Nedir?

Dizüstü/masaüstü bilgisayar, laptop, projeksiyon, anakart, LCD Panel, sunucu gibi bir çok üretim ağına sahip bir donanım ve bilgisayar üretici firmasıdır.

Asus Anakartı Nedir?

Asus anakartı, bilgisayarda yer alan tüm donanımların ve parçaları birbirine bağlayan ve aralarındaki veri akışını sağlayan bir devre kartıdır. Veri iletimi için özel alaşımları bulunan ve üstünde yonga setleri, devreler, Ram yuvaları gibi diğer bilgisayar donanımlarının bağlanması için yuvalar bulunmaktadır. Anakart sayesinde diğer donanımların haberleşmesi sağlanmış olur ve mimarisi sonucu bu donanımların belirli bir düzende toplanmasını sağlar.

Anakart Boyutları Nedir?

Anakartların birden fazla boyutu vardır. Her boyuttaki anakart farklı bir amaca hizmet eder. Bu boyutlandırma kasanızın anakart ile uyumunu da etkiler. Var olan boyutları desteklemeyen bir anakart seçerseniz sonrasında başınızı büyük ölçüde ağrıtabilir. Bu yüzden bu standart boyutları ve kasanızın destekleyip desteklemediğini bilmeniz sizin için önemli bir kriterdir. Boyutları sırasıyla söylemek gerekirse: 

 

1. ATX

 

ATX kartı tüm sistemlerle uyumlu çalışmak için tasarlanmış bir anakarttır. En az 4 Ram destekleyecek şekilde yapılmıştır. Kartın yüksekliği 305 mm genişliği ise 244 mm'dir. Bir ATX anakart alıyorsanız buna uyumlu bir kasanızın olması şart.

 

2. Mikro ATX

 

ATX anakartın biraz daha küçük ve kare şeklini almış halidir. Boyutları 244'e 244 mm olacak şekilde yapılmıştır. 2 ila 4 ram arası bir destek sunar. Kompaktır ve küçük bir kasada güçlü bir performans sağlamayı amaçlar. Wifi gibi ekstra özellikler içerir.

 

3. Mini ITX

 

Bu kartlarda mikro ATX gibi kare şekline tasarlanmıştır fakat mikro ATX den daha küçüktür. Boyutları 170x170 mm şeklindedir. Bilgisayar parçalarını çalıştıran en küçük anakart türüdür. En fazla 2 ram yuvası bulundurur. Yüksek performans değerlerine ulaşamayabilirsiniz.

 

4. Extended ATX

 

Türkçeye çevrilmiş haliyle genişletilmiş ATX olarak karşımıza çıkar. Yani ATX anakartlarının büyütülmüş hali diyebiliriz. Boyutları 305x330mm şeklindedir. Daha çok Ram yuvası, soket ve konektör imkanı tanır.

Anakart Üzerinde Bulunan Bileşenler

Standart bir anakart üzerinde aşağıda bahsedeceğimiz bileşenler bulunur. Bu bileşenlerin miktarı, yeri gibi bilgiler her anakartta farklıdır.

 

-Fare ve klavye:

Klavyemizi ve faremizi anakarta bağlamak için doğrudan anakart üzerinde bulunan bir bağlantı noktasıdır. 

 

-USB

Bilgisayarımız için fare ve klavye de dahil ekstra bağlantı yapmamıza olanak sağlayan girişlerdir. Bunlar kamera yazıcı gibi örneklendirilebilir. Anakartın direkt üzerinde ve kablolar ile bağlantılarla kasaya bağlanabilen tipleri de vardır. 

 

-CPU Yuvası

Mikroişlemci olarak da bilinen merkezi işlemci biriminin yani işlemcinin bağlandığı yer.

 

-Ram Yuvası

Anakart ile uyumlu olan Ramlerin takıldığı hazne. Bu sayede CPU ile iletişim halinde olabilir.

 

-HDD ve SSD Soketleri

Ram in aksine uzun süreli bellek yerine geçen donanım parçalarının bağlandığı yerlerdir.

 

Genel hatlarıyla en çok bilinen anakart bileşenleri bunlardır. Geri kalan kısımlar işleyişi düzenleyen ve veri aktarımını sağlayan parçalardır.

Popüler Asus Anakart Ürünleri

1. ROG Serisi: Overclock yani hız aşımına daha elverişli hale getirilen ve gelişmiş ayarların sunulduğu üst düzey bir anakart serisidir.

 

2. TUF Gaming Serisi: Ana odağı oyunlarda yüksek güç ve performans sağlayabilmek olan anakart serisi. 

 

3. Prime Serisi: Günlük kullanıma uygun ve yanında iyi performans vermeyi amaçlayan bir anakart serisi

 

4. ProArt Serisi: 3 boyutlu modelleme, render, animasyon işleme gibi yüksek yoğunluklu işler altında optimum performası sağlaması amaçlanan anakart serisi.

Doğru Anakartı Seçmek

Anakart ile işlemci uyumlu olmalı, boyut olarak kasa ile uyumlu olmalı, eğer güçlü bir ekran kartınız varsa darboğaz yapmamalı. Ek olarak eğer m2 girişli bir HDD veya SSD'niz varsa sadece Sata girişli bir anakart seçimi yanlış bir seçim olur.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
%100 GARANTİ
TEKNİK DESTEK
KARGO HİZMETİ